Spooronderdoorgang Tolhuislaan – Den Dolder

Het ontwerp en realiseren van een spooronderdoorgang

Logo ProRail
OPDRACHTGEVER

ProRail BV

Gebr. de Koning
HOOFDAANNEMER

Gebr. de Koning

PROJECTOMSCHRIJVING

Het project omvat de realisatie van een nieuwe spooronderdoorgang voor fietsers en voetgangers, ter vervanging van de gevaarlijke overweg Dolderseweg. Gebr. de Koning heeft als hoofdaannemer het ontwerp en realisatie van de onderdoorgang uitgevoerd.
De nieuwe spooronderdoorgang verbindt het zuiden en noorden van Den Dolder met elkaar middels een veilige fiets-/voetgangerstunnel onder het spoor door, met name voor de kinderen van de noordelijk gelegen basisschool De Kameleon en de bezoekers van sportclub DOSC.
De onderdoorgang bestaat uit een betonnen kokerconstructie ter plaatse van de spoorkruising en keerwanden in de toeritten. In de toeritten is door één zijde open te klappen de tunnel geïntegreerd in de omgeving.

Onze werkzaamheden
De betonnen kokerconstructie is aan de zuidzijde van het spoor in een bouwkuip voorgebouwd om vervolgens in een weekendbuitendienststelling van het spoor, de betonnen koker in te schuiven. Nadat de betonnen koker op z’n plek is gebracht, is de spoorbaan weer aangevuld en konden de treinen weer op maandagochtend rijden.
Aansluitend zijn de keerwanden in de toeritten gerealiseerd en kon gestart worden met de afbouw van de spooronderdoorgang, bestaande uit tegelwerk, hekwerken, infra-/straatwerkzaamheden en inrichting van een nieuw Jeu de Boules terrein.

Bijzonderheden

Het complete project is uitgevoerd in een zeer compacte omgeving, tussen woonhuizen, een sportvereniging en een bedrijventerrein. Door een goede planning en afstemming met de omgeving is Gebr. de Koning erin geslaagd om in 1 jaar deze spooronderdoorgang te realiseren.

 

Meer informatie?

Heeft u vragen of ziet u mogelijkheden voor een toekomstig project?
Onze medewerkers staan voor u klaar. Stuur een email naar info@gebrdekoning.nl of bel 078 644 26 44.

FOTO ALBUM

De Koning Materieelverhuur

Op zoek naar damwand, graafmachines, shovels, kranen of heistelling voor uw project?
De Koning heeft 20.192m2 damwand op voorraad en verhuurt haar materieel aan diverse partners.

Bekijk ook deze projecten

Fietsviaduct Zoetermeer

Combiwand HES Hartel Tank Terminal

Trillingsvrij bouwkuip aanbrengen – Den Haag