BETONNEN BRUGGEN

Gebr. de Koning is specialist in betonnen bruggen

BETONNEN BRUGGEN

In een waterrijk en dichtbevolkt land als Nederland behoren bruggen tot de standaard infrastructuur. Voor de realisatie daarvan wordt veel gebruik gemaakt van beton. Zowel voor het brugdek als voor de landhoofden en de pijlers. Beton kan grote krachten opnemen en is onderhoudsarm.

Prefab of in situ beton
Het dek wordt regelmatig in het werk gestort, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van een prefab systeem. Gebr. De Koning past standaard prefab materiaal zoals liggers toe, maar biedt ook prefab betonnen maatwerkoplossingen. Hiervoor staat onze prefab afdeling garant. Deze produceert onder geconditioneerde omstandigheden prefab betonnen elementen, tot een grootte van 32 ton, van hoge kwaliteit.

Ultra hoge sterkte beton
Ultra hoge sterkte beton is beton met een hoge druksterkte. Hiermee zijn, in combinatie met voorspanning, slankere constructies mogelijk. Er is minder materiaal nodig, waardoor het totale gewicht van betonconstructies lager wordt. Dit heeft een positieve invloed op de onderbouw en fundering. Verder geeft de grotere dichtheid van dit beton het een grotere duurzaamheid. Ook vraagt dit beton minder onderhoud en is het geschikt voor een agressief milieu. Bovendien is dit beton slijtvast, waardoor het zeer geschikt is voor bijvoorbeeld het wegdek van snelwegen, bruggen, tunnels en viaducten.
Berekeningen van constructies met (ultra) hoge sterkte beton zijn echter behoorlijk moeilijk, doordat er geen of weinig (inter)nationale rekennormen beschikbaar zijn. Daarnaast is de verwerking van (ultra) hoge sterkte beton anders dan beton met een lage treksterkte.

Ontwerp en realisatie
Gebr. De Koning is specialist in het ontwerpen en vervaardigen van betonnen bruggen in elke betonsoort. Zowel prefab als op locatie gestort. Vlak of getoogd. Traditioneel gewapend of voorgespannen. In de loop der jaren hebben we een groot aantal fietsbruggen, verkeersbruggen, beweegbare bruggen, ophaalbruggen en vaste bruggen gerealiseerd. Voor een keur aan opdrachtgevers zoals gemeentes, provincies en Rijkswaterstaat. Heeft u een aanvraag neem dan contact met ons op voor een offerte.

DIRECT CONTACT

Stel een vraag over betonnen bruggen

Landingspagina - informatie aanvraag

reCAPTCHA

De Koning projecten

Wat heeft Gebr. De Koning u te bieden?

De veiligheid van medewerkers en de mensen die zich in de omgeving van een project bevinden, staat bij ons voorop. Veiligheidsbewustzijn is in alle fasen van het project belangrijk (zie Stichting Bewuste Bouwers). We gaan bij ieder project op een professionele en sensitieve manier om met de aspecten en gevoeligheden vanuit de omgeving.

Wij beschikken over vakkundig en goed opgeleid personeel met veel kennis en ervaring, die de verbinding leggen tussen theorie en praktijk. We halen het beste uit onze mensen en stimuleren ze om te groeien. Wij zijn een zelflerende organisatie, waarbij we kennis en ervaring delen.

De klantvraag staat bij ons centraal. We streven naar een optimaal eindproduct en een tevreden klant. Wij werken pro-actief en bereiden goed voor. Afspraak is afspraak. Klanten beoordelen ons als respectvol en open en waarderen onze menselijke benadering.

Wij zijn altijd op zoek naar slimme oplossingen voor het project en naar optimalisatie van ontwerp, uitvoering en interne processen. Wij zoeken actief naar mogelijkheden voor hergebruik van materialen, besparing van bouwmaterialen en besparing van energie (zie ook mvo). Nieuwe tools ontwikkelen om een nog beter resultaat te behalen zien we als een uitdaging. Wij volgen technische en maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. Investeringen in innovatieve ontwikkelingen resulteren in een toonaangevende positie op het gebied van een aantal specialismen.

We zijn een veelzijdig bedrijf met meerdere disciplines in eigen huis. We zijn goed in onze specialismen (specifieke damwandoplossingen, dijkversterkingen, complex betonwerk, zware waterbouwkundige constructies en speciale funderingswerken), maar we komen nog beter tot ons recht als er meerdere disciplines gevraagd worden. We pakken dan het project integraal aan en beheersen de raakvlakken optimaal. Dit geeft toegevoegde waarde voor het project en hiermee ontzorgen wij u. Wij zijn gewend om in verschillende rollen binnen een project te werken. Wij begrijpen in de rol van onderaannemer, wat de klant van ú vraagt.

De Koning Materieelverhuur

Op zoek naar damwand, graafmachines, shovels, kranen of heistelling voor uw project?
De Koning heeft 20.192m2 damwand op voorraad en verhuurt haar materieel aan diverse partners.

De 7 krachten van De Koning: ontdek én benut onze specialiteiten

Het succes van Gebr. De Koning is gebaseerd op 7 krachtige pijlers, waaronder waterbouwkundige werken. Op deze 7 werkterreinen, met de raakvlakken ervan, zijn we als geen ander thuis. Hieronder kunt u meer informatie lezen en bekijken over de overige zes krachten van De Koning: