BODEMINJECTIE

Gebr. de Koning is specialist in bodeminjectie

BODEMINJECTIE

Voor ondergronds bouwen is in bepaalde situaties bodeminjectie de juiste toepassingsmethode. Hierbij wordt, als er een doorlopende injecteerbare zandlaag aanwezig is, een waterremmend materiaal geïnjecteerd. Waardoor over het volle oppervlak van de bouwkuip een waterremmende laag ontstaat.

Waterglas
Gebr. de Koning heeft ruime ervaring in het aanbrengen van dergelijke bodeminjecties en heeft zelfs een unieke methode ontwikkeld waarmee we met injectieslangen op hoge snelheid een rasterpatroon aanbrengen. Daarbij maken we gebruik van waterglas, een natriumsilicaat dat in combinatie met een verharder in de bodem een waterremmende laag vormt. 100% waterdicht is de laag niet. Het wegpompen van water wordt echter tot een minimum beperkt.

Voor én nadelen
Elk product heeft zijn specifieke voor- en nadelen, zo ook bodeminjectie. Een nadeel is dat het voor het gevoel een niet pakbaar en zichtbaar product is. Werken met een specialist, die staat voor zijn product, is essentieel. Het grote voordeel van deze methode is dat relatief dure alternatieven kunnen worden voorkomen.

DIRECT CONTACT

Stel een vraag over bodeminjectie

Landingspagina - informatie aanvraag

reCAPTCHA

De Koning projecten

Wat heeft Gebr. De Koning u te bieden?

De veiligheid van medewerkers en de mensen die zich in de omgeving van een project bevinden, staat bij ons voorop. Veiligheidsbewustzijn is in alle fasen van het project belangrijk (zie Stichting Bewuste Bouwers). We gaan bij ieder project op een professionele en sensitieve manier om met de aspecten en gevoeligheden vanuit de omgeving.

Wij beschikken over vakkundig en goed opgeleid personeel met veel kennis en ervaring, die de verbinding leggen tussen theorie en praktijk. We halen het beste uit onze mensen en stimuleren ze om te groeien. Wij zijn een zelflerende organisatie, waarbij we kennis en ervaring delen.

De klantvraag staat bij ons centraal. We streven naar een optimaal eindproduct en een tevreden klant. Wij werken pro-actief en bereiden goed voor. Afspraak is afspraak. Klanten beoordelen ons als respectvol en open en waarderen onze menselijke benadering.

Wij zijn altijd op zoek naar slimme oplossingen voor het project en naar optimalisatie van ontwerp, uitvoering en interne processen. Wij zoeken actief naar mogelijkheden voor hergebruik van materialen, besparing van bouwmaterialen en besparing van energie (zie ook mvo). Nieuwe tools ontwikkelen om een nog beter resultaat te behalen zien we als een uitdaging. Wij volgen technische en maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. Investeringen in innovatieve ontwikkelingen resulteren in een toonaangevende positie op het gebied van een aantal specialismen.

We zijn een veelzijdig bedrijf met meerdere disciplines in eigen huis. We zijn goed in onze specialismen (specifieke damwandoplossingen, dijkversterkingen, complex betonwerk, zware waterbouwkundige constructies en speciale funderingswerken), maar we komen nog beter tot ons recht als er meerdere disciplines gevraagd worden. We pakken dan het project integraal aan en beheersen de raakvlakken optimaal. Dit geeft toegevoegde waarde voor het project en hiermee ontzorgen wij u. Wij zijn gewend om in verschillende rollen binnen een project te werken. Wij begrijpen in de rol van onderaannemer, wat de klant van ú vraagt.

De Koning Materieelverhuur

Op zoek naar damwand, graafmachines, shovels, kranen of heistelling voor uw project?
De Koning heeft 20.192m2 damwand op voorraad en verhuurt haar materieel aan diverse partners.

De 7 krachten van De Koning: ontdek én benut onze specialiteiten

Het succes van Gebr. De Koning is gebaseerd op 7 krachtige pijlers, waaronder waterbouwkundige werken. Op deze 7 werkterreinen, met de raakvlakken ervan, zijn we als geen ander thuis. Hieronder kunt u meer informatie lezen en bekijken over de overige zes krachten van De Koning: